6. 2006·四川卷 完形填空

One day,Raul was miles away from the small ranch(牧场) house in a large valley.   36  seemed to be all right, yet he felt strange and somewhat uneasy. The wind had picked up, and angry, dark clouds   37   across the sky. He could smell the rain coming. And it did.   38  , the lightning flashed through the clouds, nearly   39    Raul. The thunder(雷声) was so loud that he buried his   40   in his hands and rubbed his eyes.Then he heard it. Hoofbeats(蹄声).He   41  . There before him stood a tall, white   42  . An old man stared down at him from its back.

“Wh-wh-who are y-y-you?” asked Raul. “My name is Gray Cloud,” the old man answered   43  .“Come with me.”

Raul followed on his horse. A   44   feeling came over him. All    45    them the rain was pouring down,  46   not a drop fell on them. They seemed to be   47   back toward Raul’s home. Raul lost track of time. Then all at once he found   48   at the ranch gate. The old man turned his horse,  49   his hand, and smiled. Lightning flashed again. The old man and his horse were  50  

Raul’s father ran out across the yard  to   51   him. “we have been  52   sick about you. Are you okay? Hurry. Let’s get in out of the   53  .”

“Wait,” said Raul. “Have you ever heard of an old man called Gray Cloud?”

“Can’t say I … wait. I  54  my great-grandfather used to tell storied about a man called Gray Cloud. He died a long time ago. They say he was   55   by lightning during a terrible thunderstorm. Why do you ask?”

36. A. Something   B. Everything C. Anything     D. Nothing

37.A.dropped   B. fell   C. rolled   D. covered

38.A.Suddenly   B. Strongly   C. Quickly   D. Hardly

39.A.beating   B. blinding   C. burning   D. touching

40.A.nose   B. hair   C. neck   D. head

41.A.looked up   B. woke up   C. lay down   D. sat down

42.A.tiger   B. horse   C. lion   D. elephant

43.A.lazily   B. angrily   C. coldly   D. slowly

44.A.natural   B. common   C. strange   D. bad

45.A.around   B. beside   C. through   D. above

46.A.yet   B. for   C. so   D. or

47.A.walking   B. leading   C. heading   D. returning

48.A.them   B. themselves   C. him   D. himself

49.A.shook   B. waved   C. held   D. took

50.A.gone   B. left   C. followed   D. lost

51.A.see   B. meet   C. beat   D. ask

52.A.waited   B. thought   C. worried   D. excited

53.A.yard   B. wind   C. grass   D. rain

54.A.believe   B. consider   C. doubt   D. forget

55.A.defeated   B. caught   C. damaged   D. struck

答案  36.B  37.C  38.A  39.B  40.D  41.A  42.B  43.D  44.C  45.A  

46.A  47.C  48.D  49.B  50.A  51.B  52.C  53.D  54.A  55.D