7. 2006·陕西B卷 完形填空

The child in the hospital bed was just waking up after having a throat(喉咙) operation.His throat  _21_  ,and he was afraid.However.the young nurse  _22_  By his bed  smiled so  _23_  hat the little boy smiled back.He  _24_  to be afraid.The young  nurse  was  May Paxton  _25_   e was deaf (聋的).May Paxton graduated  _26_   the Missouri School for the Deaf near the year 1909.Three years   _27_  she went to see Dr.Richard son about   _28_  nurse.Dr Richardson was one of the founders of  Mercy Hospital of Kansas City.  29  had never heard of a deaf nurse.She told May that her  30  would be very low and that the work would be _31_. However,May said that hard work did  not frighten her.Dr. Richardson was  _32_  her,and accepted May as a student nurse.

Dr.Richardson never  _33_  her decision  _34_ ,she was so pleased with May’s work that she later accepted two other deaf women as student nurses.The  _35_  was Miss Marian Finch,who was hard of  _36_  .The second was Miss Lillie Bessie.These three were _37_  “the silent angles(天使) of Mercy Hospital”during the  _38_  they worked there.

Dr.Richardson often  _39_  her faith in the girls’ ability to learn nursing.She wrore to May,“For three years,you have been with us… It is wonderful to me that no man.  _40_ or child ever,to my knowledge,made a complaint(投诉) against you…”

21.A.cut           B.burt          C.wounded           D.darnaged

22.A.standing            B.jurnping             C.lying              D.crying

23.A.shyly            B sadly           C.cheerfully           D.weakly

24.A.continued              B.began            C.stopped             D.forgot

25.A.for           B.so            C.and           D.but

26.A.as        B.from        C.with        D.in

27.A.later        B.before           C.ago          D.then

28.A.seeking            B.changing          C.hiring           D.becoming

29.A.You          B.She           C.We         D.He

30.A.money        B.check        C .pay        D.price

31.A.easy        B.disappointing          C.joyful        D.difficult

32.A.angry with        B.sagtisfied with        C.sorry for        D.ashamed of

33.A.regretted        B.thought of        C.liked        D.believed

34.A.In fact        B.In a hurry        C.In surprise        D.In public

35.A.one        B.others        C.first        D.other

36.A.reading        B.hearing        C.listening        D.writing

37.A.offered        B.chosen        C.told        D.called

38.A.year        B.month        C.time        D.term

39.A.spoke of        B.said        C.heard of        D.noticed

40.A.person        B.wornan        C.boy        D.girl

答案  21.B  22.A  23.C  24.D  25.C  26.B  27.A  28.D  29.B  30.C  

31.D  32.B  33.A  34.A  35.C  36.B  37.D  38.C  39.A  40.B