3. 2006·江西卷 完形填空

While l studied at school,I felt a great difficulty in leaning my Latin translations.I was always very   36  in using a dictionary,and    37   it most difficult,while to other boys it seemed   38  

I formed an alliance(盟友) with a boy in the Sixth Grade.He was very clever and  39   read Latin as easily as English.My friend for his part was almost as  40  troubled by the English essays he had to write for the headmaster as I was  41  these Latin words. We agreed together that he should   42   me my Latin translations and that I should do his essays. The arrangement   43   wonderfully.The headmaster seemed quite   44   with my work,and I had more time to myself in the morning.On the othcr hand,once a week   45  I had to compose the essays Of my fnend.For several months no difficulty   46  ,but once we were near]y caught out.

One afternoon,the headmaster   47  my friend tO discuss one essay with him in a lively spirit.“I was interested in this   48   you make here.I think you might have gone further.Tell me   49   you had in your mind." The headmaster continued in this   50   for some time to fear of my friend.However the headmaster,not wishing to   51   an occasion of praise into  52   of fault-finding,finally   53   him go.He came back to me like a man who had had a very narrow   54   and I made up my mind to make every effort tO study my   55  .

36.A.quick B.slow C.hard D.good

37.A.made B.got C.foud D.left

38.A.trouble B.difference C.labor D.worry

39.A.mlght B.would C.should D.could

40.A.very B.little C.much D.few

41.A.for B.by C.in D.to

42.A.change B.take C.forgive D.tell

43.A.worked B.tried C.happened D.developed

44.A.angry B.satisfied C.frightened D.sad

45.A.or so B.or else C.as usual D.as far

46.A.became B.seemed C.lay D.appeared

47.A.called B.taught C.arranged D.sent

48.A.aim B.goal C.point D.opinion

49.A.why B.how C.which D.what

50.A.exciment B.way C.meaning D.disappointment

51.A.turn B.leave C.grow D.become

52.A.none B.one C.either D.some

53.A.ordered B.asked C.took D.let

54.A.surprise B.escape C.hope D.chance

55.A.reading B.writing C.translations D.essays

答案  36.B  37.C  38.A  39.D  40.C  41.B  42.D  43.A  44.B  45.A  

46.D  47.A  48.C  49.D  50.B  51.A  52.B  53.D  54.B  55.C