Bruno was a boy of eight. His father worked in a cinema and his mother worked in a shop. He lived not far from his school. He always walked there and walked home. On his way to school, he had to pass a playground(操场). It was very wet after it rained. One day, when he got home, his clothes were all wet. His mother became angry and said, "Don't play in the water on your way home from school!" On the next day Bruno came home with wet and dirty clothes. His mother became even angrier. "I'll tell your father if you come back wet again," said his mother. "He'll punish(惩罚) you, you know." The third day the little boy was dry when he came home. "You're a good boy today", his mother said happily. "You didn't play in the water." "No," the boy said unhappily. " There were too many older boys in the water when I got there this afternoon. There wasn't any room(空地方) for me at all!"
1. Bruno went to school ______ every day.
A. on foot B. by bike C. by bus D. by car
2. The playground was between ______.
A. two classrooms B. the shop and Bruno's school
C. the cinema and shop D. Bruno's house and school
3. The little boy liked to play on the playground ______.
A. when it snowed
B. when there was some water there
C. when the children played football there
D. when his father was busy with his work
4. Bruno was afraid of (害怕) ______ the most.
5. That afternoon, the boy's clothes were dry because ______.
解析：由文章第一段，第四句He always walked there and walked home. 可知选A。
解析：由文章第一段，第五句On his way to school, he had to pass a playground 可知选D。
4. his father
5. nobody made room for him in the water
解析：由文章第二段原句"There were too many older boys in the water when I got there this afternoon" 推断男孩儿是因为没有地方玩儿水才没有弄湿衣服。