学习离不开做题,遇上难的知识点就更要做题了,通过做题和分析,可能本来不了解的知识,记不住的语法,也慢慢地印刻在脑海里了,这次小编为大家收集了不少过去进行时的习题,大家可以来尝试做做哦。

()1. I______cooked a meal when you_____ me.

A.cooked,wereringing B.wascooking,rang C.wascooking,wereringing D.cooked,rang

()2. He said he_____to draw a plane on the blackboard at that time.

A.tries B.tried C.was trying D.will try

( )3. A: I called you at about half past eight last night , but nobody answered .

       B: Oh , I ______ in my office at that time . 

A. will work B. was working C. worked D. had worked

( )4. His family _____ TV from ten to twelve last night .

A. watched B. were watching C. had watched D. was watching

()5.Did you notice your mother go out a moment ago?
        No,I didn’t. I _______ TV then.

A. have watched B. am watching C.was watching D.watched

()6. Paul and I ____ tennis yesterday. He did much better than I.

A. play B. will play C. played D. are playing

()7. A big party was held in NO.18 Middle School last night, the teacher with students _____ singing and dancing happily at the party.

A. is B. was C. are D. were

()8. Mr. Black is going to marry a girl he _______ in Japan last year.

A. meets B. met C. has met D. would meet

( )9. You must tell us what you _______ at ten yesterday evening .

A. did B. was doing C. were done D. were doing

( )10.He promised to tell me by himself when I ______.

A. come B. would come C. came D. had come

答案:

1.B.

2. C.

3. B.

4. B.

5. C.

6. C.

7. B.

8.B.

9. D.

10.C.

好了大家都对了几道呢?其实做题不在量多,更重要的在于有没有认真做和有没有认真分析,只有将一道题彻底钻研透,才能达到做一道顶十道,事半功倍的效果!一起加油吧!