新概念英语3、4册连读  巩固+提升

1.He _______ his leg when he _______ in a football match.   

A broke, played          B was breaking, was playing 

C broke, was playing      D was breaking, played

答案:C

2.  I don’t really work here. I _______ until the new secretary arrives. 

A just help out          B have just helped out         

C am just helping out     D will just help out

答案:C

3.---Do you like the material?  

---Yes, it _______ very soft.  

A is feeling        B felt      C feels        D is felt 

答案:C

4.His father ______ the Party since 1978 .

A. joined    B. has joined    C. was in    D. has been in

答案:D

5.-Do you know him well ?

- Sure .We _________ friends since ten years ago .

A. were     B. have been    C. have become     D. have made

答案:B

6.________has Mr White been a member of Greener China since he _______ to Nanjing?

A. How soon , comes     B. How often, got

C. How long , came       D. How far, arrived

答案: C

7.His uncle________ for more than 9 years.

A. has come here    B. has started to work

C. has lived there    D. has left the university

答案: C

8. The old man _________last year.

He________ for a year.(die)*(填空练习)

答案: died; has been dead

9.He tells me he________ China for over five years

A. has been     B. has been in

C. has been to     D. has gone to China  

答案:B