• 新概念英语第二册第6课练习二册第6课练习及详解

    可以修饰可数或不可数名词。 如some books, some apples, some milk, some soap。 3. Special difficulties 难点练习 有些动词的后面加上介词或副词以后就会改变词义。这种新的组合被称作短语动词。读一读下

  • 新概念英语第二册第3课练习二册第3课练习及详解

    作对什么人而做)或“for”(表示动作为什么人而做),因此,课文中的句子也可以改写成:He lent a book to me. 注意以下例句。 除了这种表述方

  • 新概念英语第二册第5课练习二册第5课练习及详解

    常用像just、already、for six months、up till now等词和短语作时间状语: He has been [w]abroad[/w] for six months. 他在国外已6个月了。 3. Special difficulties 难点练习 经常容易混淆和误用的词 A    带way的短语 课文的第8-9行有

  • 新概念英语第二册第7课练习二册第7课练习及详解

    行时表示过去某个时刻或某段时间里正在发生的情况或动作,如课文中的句子: …detectives were waiting at the airport all morning. When the plane arrived, some of the detectives were waiting inside the main building…While two detectives were keeping guard at the door, two others opened the parcel. (请参见学生用书第37页关键句型) 3. Special difficulties 难点练习 Two men took the parcel off the plane.(参见第六课的难点) Come and look at my photograph album. I am looking for my pen. I lost it this morning. Will you look after the children for me please? 仔细阅读这些句子: 除了这种表述方

  • 新概念英语第二册第1课练习二册第1课练习及详解

    They were talking loudly which made him couldn't hear the actors. He turned round, said "I can't hear a word." But the young man said, "This is a private conversation." 2. Key structures 关键句型 本课的关键句型是简单陈述句。陈述句是用来叙述一件事情的句子。每个句子包含一个概念,告诉我们一件事情。 一个简单陈述句可以由6部分组成,但是并不是每个句子都有这么多组成部分。这6部分的顺序应该是:主语→谓语→宾语(补语

  • 新概念英语第二册第4课练习二册第4课练习及详解

    表示时间的状语放在恰当的位置。 1. I have had breakfast. (just)                       I have just had breakfast. 2. He has been in [w]Prison[/w]. (for six months)       He has been in Prison for six months. 3. The police have not caught the [w]thief[/w]. (yet)           The police have not caught the thief yet. 4. You have asked that question three times. (already)             You have already asked that question three times. 5. Have you been to Switzerland? (ever)           Have you ever been to Switzerland? 6. I have been to Switzerland. (never)               I have never been to Switzerland. 7. He is a wonderful runner. He has broken two records. (so far)    He is a wonderful runner. He has broken two records so far. 8. I haven’t seen George. ([w]lately[/w])                     I haven’t seen George lately. 注解: 本课的关键句型是"What has happened?",用于现在完成时。现在完成时是由have的现在式+动词的过去分词构成的:I have received a letter from my brother. 现在完成时的时间概念有时是不确定的,常用一些表示不确定的时间状语,如just、ever、already、never、lately、yet等。应该特别注意这些时间状语在句子中的位置。just、ever、already、never这类时间状语要放在助动词have和动词过去分词中间,而lately、yet、so far和for six months 这类时间状语放在句尾: I have just received a letter from my brother. He has been there for six months. I haven't seen him lately. 练习B   用正确的时态填空,完成练习后再对照课文核对你的答案。 I just ______ (receive) a letter from my brother, Tim. He is in Australia. He ______ (be) there for six months. Tim is an engineer. He is working for a big firm and he already______ (visit) a great number of different places in Australia. He just ______ (buy) anAustralian car and ______ (go) to Alice Springs, a small town in the centre of Australia. He will soon visit Darwin. From there, he will fly to Perth. My brother never ______ (be) abroad before, so he is finding this trip very exciting. 解答: have just received; has been there; has already visited; has gone; has never been 练习C   现在进行时与现在完成时 对比以下两个句子。 The bell is ringing.                             The bell has just rung. 模仿例句完成以下练习。 1. He is leaving the house.                He has just left the house. 2. He is having breakfast.                 He has just had breakfast. 3. She is writing a letter.                   She has just written a letter 4. My sister is turning on the radio.    My sister has just turned on the radio. 5. My mother is making the bed.        My mother has just made the bed. 6. She is buying a new hat.                She has just bought a new hat. 注解: 注意现在进行时和现在完成时的区别:除了形式上的区别外,在意思上现在进行时强调动作在说话时 还在进行,而现在完成时则强调过去发生的事对现在的影响,所关心的是现存的结果: He is doing his homework now.(进

  • 新概念英语第二册第2课练习二册第2课练习及详解

     ever buy CDs? 注解:表示时间的副词如often、always、never等在句子中要放在它们所修饰的动词前面,但是有的时间副词像now、sometimes等则可以放在句首或句尾。 3. Special difficulties 难点练习 在英语中往往可以用what引导的感叹句来表示惊奇、愤怒、赞赏、喜悦等感情。 以what开头的感叹句主谓语采用正常语序。 如课文中第3行的例句“what a day!” 注意以下例句: 除了这种表述方法外:                  还可以说: It is a terrible day

  • 新概念英语第二册语法总结二册:并列句

    很早,然而还是没有赶上头班车。   (2) while意义相当于at the same time表示相反和对照,常英语学习中的一个基础的知识点,在很多英语教材中都有体现,同样新概念英语教材第二册用来连接两个意义对立的分句。   I like football, while my sister likes basketball. 我喜欢足球,而我姐姐喜欢篮球。   when = and then, just then或at that time, during the time.   We were ready to rush away, when the snake moved. 我们正准备离开,这时蛇移动了。   while和when作为并列连词使用时常是放在第二个分句前边,并有逗号和第一分句隔开。   (3) for表示附加或推断的理由、原因。therefore比so更正式,and so比较口语化。   专项训练:   1.Some are reading magazines,______ others are playing cards.   A.or B.for C.so D.while   2.We must get up early tomorrow.______ we’ll miss the first bus to the Great Wall.   A.so B.or C.but D.however   3.——I don’t like chicken ______ fish.   ——I don’t like chicken,______ I like fish very much.   A.and, and B.and, but C.or, and D.or, but   4.We want ______ high speed ______ good quality.   A.both, and B.either, or C.neither, nor D.not, but also   5.In spring it is ______ hot ______ cold here.   A.both, and B.either, or C.neither, nor D.not only, but   6.______ does he writes well, ______ he also speaks well.   A.Not only, but B.Not, but C.Either, or D.Both, and   7.Use your head, ______ you’ll work it out.   A.so B.or C.and D.for   8.I want to buy the jacket, ______ I have not enough money with me.   A.but B.so C.or D.for   9.______ you ______ I am going to help Tom.   A. Either, or B. Not, but C.Not only, and D.Each, and   10.The soldier was wounded, ______ he pushed on.   A.for B.and C.so D.yet   KEYS:   1.D 2.B 3.D 4.A 5.C 6.A 7.C 8.A 9.A 10.D   看了上面的内容,大家也能大致了解什么是并列句了吧。新概念英语教材是很经典的教材,曾经帮助无数人圆梦英语,也是很多培训机构上课的教材。如果你想更好的学习新概念英语,不妨来沪江网校,这里关于新概念的英语课程种类繁多,相信可以满足您的不同二册也系统的讲解了这一语法。这个句型将会运用于很多的地方,想知道它的用法吗?来看看下面新概念英语第二册需求。

  • 新概念英语第二册语法总结:同位语二册从句

    引导同位语从句。   I have no idea where he has gone.   I have no idea what he said.   3. 辨析:引导名词性从句时what与whatever, who与whoever的区别:   what 与whatever:   What you want has been sent here.(what = the thing(s) that/all that/anything that特指)   Whatever you want makes no difference to me.(whatever = anything that泛指)   What caused the accident was a broken bottle.(特指)   Whatever caused the accident has not yet been found.(泛指)   who 与whoever:   Who will go to Beijing on business has not been decided.(who表疑问,表示“谁”,“哪一个”)   Whoever breaks the law should be punished.(whoever = anyone who,表示“无论哪个人”)   4. 同位语从句注意与定语从句区别,同位语从句对前一名词做补充说明,在从句中无语法位置,而定语从句所修饰词在从句中占一语法位置如:   The idea that one can do the work without thinking is wrong.(同位idea在从句中无位置,而从句只是具体说明idea的内容)   The idea that you put forward at the meeting is wrong.(定语从句,idea做put forward 的宾语)   看了上语从句指的是在复合句中充当同位语的从句,属于名词性从句的范畴,同位语面的内容大家对同位语从句有了不一样的认识了吧,在英语的学习过程中,像同位语从句这样的知识点还有很多,希望大家能够做好准备。新概念英语系列教材中对这些知识点也有精彩的安排,想学习吗?沪江网校的新概念英语课程已经开始二册啦!

  • 新概念英语第二册语法总结:宾语二册从句

    语从句?它是名词性从句的一种。在主从复合句中充当宾语,位于及物动词、介词或复合谓语之后的从句。其实这是英语心中没有数。   I don't know which / what food you want.   如果范围较大或者没有什么范围,最好用what food。   4. 连接副词when, where, why, how引导的宾语从句