• 英语专四阅读模拟题(8):初为人父

    解了原文第2段第1句的意思,该句中的“Fatherhood is going to have a different meaning”表示对于每个男人来说当上父亲具有不同的意义,而不是就生了女儿的琼斯先生而畜。第2段最后一句表明只有部分男人是不情愿地接受责任,因此在D选项men前面加上some才正确。 2.[B]推理判断题。根据第3段最后两旬可以推断选项B正确。选项A与第3段最后一句陈述的相反。C项表述与最后一段第l句完全相反。选项D错在incomplete一词,文中并未提及与该词相关的内容。 3.[A]推理判断题。本题可用排除法。选项B曲

  • 英语专四阅读模拟题(10):我们终将老去

    of this passage?   A. Argumentation.    B. Exposition.    C. Narration.    D. Description. 【文章概要】 本文围绕“衰老”这一话题展开叙述。首段指出人体生命力变化的抛物线趋势,12岁最为旺盛;第2-3段讲到了人类衰老的不可抗拒性;最后一段以例证说明人类和手表等机械装置的“衰老”过程有较大的区别。 【答案解析】 1.[A]细节推断题。根据各选项内容定位到第1、2段。根据第1段第2句可知,人在长到12岁时身体各个方面包括身材、力量和智力都还有待发展和完 善,所以A(人在12岁发育达到顶峰)的说法不正确,故为本题答案。根据第1段第

  • 2011年英语专四阅读模拟题(7)

    干涉,法案却没有通过的原因;最后一 段:Alexander Lee认为人们应该改变观念,为减少碳排放量贡献力量。 【答案解析】 1[D]细节判断题。考查使用干衣机的弊端,文章第1段第2句话对此有叙述:有些人认为干衣机浪费能源从而造成电的损耗.释放的二氧化碳污染空气,A、B、C选项分别列举了这些弊端,本题是逆向选择题,要求选出不是干衣机弊端的一项,故选D 2.[C]细节判断题。第2段提到,户外晾衣绳不仅破坏优美的风景还降低房产价值,A、B都对。D与本段最后一句表述也相符。C无法从文中推断出来,故选C。 3.[C]观点态度题。考查HOAs协会的成员对限制使用晾衣绳的态度。第3段最后几旬提到,如果

  • 2011年英语专四阅读模拟题(2)

    认可的态度。 2.[A]细节判断题。第l段最后两个问句表明了作者认为衣服应该是comfortably durable,而不应该一味追求new或者flesh,A正确。 3.[B]推理判断题。本题考查复合句的理解。第2段首句提到“时尚一年一年地变化,因此很多人可以赚大把的钱”,后面再具体说明商人是如何通过时尚 赚钱的。第2句表明,时尚业能使人们觉得需要某种东西,也就是选项B所说的。选项A在文中并无提及,选项C和D的陈述与本段的倒数第2句不符。 4.[C]推理判断题。第5段第2句中的logical表明作者认为科学家和历史学家的研究结果是可信的,有道理的,因此C为正确选项。虽然下面所举的两个例子看起来很有趣,但是作者重点不是为了说明这些研究结果的有趣程度,而是为了说明时尚的起因都是符合逻辑的。 5.[B]细节判断题。选项A和C分别在倒数第2段第3.4句提到,选项D在最后一段提到。只有选项B在文中没有提及。

  • 英语专四阅读模拟题(4):手足情深

    [C]细节判断题。第1段指出了研究人员研究什么塑造我们,并取得了一些成果,最后一句“但这仅仅是就目前的研究而言”表明目前研究的局限性,C 表达了这个含义。由第1段可知,研究者还在探索到底是什么塑造了我们,故A错误;该段倒数第2句提到虽然我们的同龄人出现得最晚,但是影响却最深刻,故B 也错了;trustworthy在文中没有依据,故排除D。 2.[B]段落大意题。第3段讲到了兄弟姐妹在我们生活中扮演的各种角色对我们生命的影响,故选B;A“提供给我们有用的信息”属段落细节,不是作者在第3段想要说明的问题;C“完完全全爱我们的人”过于绝对且在文中找不到对应 信息点;D“伴随我们一生”只是影响我们

  • 2011年英语专四阅读模拟题(3)

    表明,就算是假装感恩也能让人觉得开心和满足。但他建议的是,让作者在给定的一周或一月内把每件值得感激的事情全都记下来,因此不选A。 3.[C]短语含义理解题。根据第6段的第2句可知,感恩拜访指的就是对你的人生有重大影响而你却未曾表达谢意的人登门造访。所以选项C正确。 4.[B]细节推断题。从第6段第2句对拜访对象的解释及第7段首句可知他的英语老师是对他人生影响最深的人,从第9段信件内容也可知道这一点,故选B。 5.[A]段落细节题。最后一段讲述感恩月过后作者及其妻子的改变:生活中不愉快的事情时有发生,但是保持一颗感恩的心将会让你忘掉一切不开心。这表明Emmons教授的建议是非常奏效的。故选项A符合题意。 6.[C]全文主旨题。文章主要描述了作者在感恩月中的体验及感恩月之后的改变。选项A(怎样进行感恩拜谢)、B(怎样使事情变得有所不同)以及D(怎样成为一个感恩的人)

  • 2011年英语专四阅读模拟题(1)

    :第4-6段阐述了饮食变革给人们带来的启示。 【答案解析】 81.[C]细节判断题。根据文章第l段的描述:在作者孩提时代的意大利家庭里,母亲们很少外出工作,祖孙三代同居一室.家人必须聚在一起用餐,吃的东 西除了配料来自市场外,大部分蔬菜都是自己种植,肉类则是来自朋友或熟人喂养的牲畜,因此选项C符合题意。B表述与原文有出入。D中的fresh没有原文 依据。 82.[A]词义理解题。第2段指出20世纪60—70年代家烘的蛋糕和手工面食已经不受欢迎了,取而代之的是工厂加工的食品;而到 了80年代末期,食品加工已发生……变革。再结合该段末句的loss和threatened可知,随着时间的推移,饮食变革

  • 2011年英语专四阅读模拟题(6)

    Within that exclusive group of literary characters who have survived through the centuries--from Hamlet to Huckleberry Finn--few can rival the cultural impact of Sherlock Holmes. Since his first public appearance 20 years ago, the gentleman with the curved pipe and a taste for cocaine, the master of deductive reasoning and elaborate disguise, has left his mark everywhere--in crime literature, film and television, cartoons and comic books. At Holmes' side, of course, was his trusted friend Dr. Watson. Looming even larger, however, was another doctor, one whose medical practice was so slow it allowed him plenty of time to pursue his literary ambition. His name: Arthur Conan Doyle. As the creator of these fictional icons, Conan Doyle has himself become something of a cult figure, the object of countless critical studies, biographies and fan clubs. Conan Doyle was born in Edinburgh in 1859, in a respectable middle-class Catholic family. Still, it was far from an easy life. There was never enough money; they moved frequently in search of lower rents; and his father, a civil servant and illustrator was an alcoholic who had to be institutionalized. Yet the early letters he wrote to his mother are surprisingly optimistic, concerned mainly with food, clothes, allowances and schoolwork. At 14 came his first unforgettable visit to London, including Madame Tussaud's, where he was "delighted with the room of Horrors, and the images of the murderers." A superb student, Conan Doyle went on to medical school, where he was attracted by Dr. Joseph Bell, a professor with an uncanny ability to diagnose patients even before they opened their mouths. For a time he worked as Bell's outpatient clerk and would watch, amazed, at how the location of a callus could reveal a man's profession, or how a quick look at a skin rash told Bell that the patient had once lived in Bermuda. In 1886, Conan Doyle outlined his first novel, A Study in Scarlet, which he described as "a simple tale of mystery to make a little extra money." Its main character, initially called Sherringford Hope and later called Sherlock Holmes, was based largely on Bell. But Holmes' first appearance went almost unnoticed, and the struggling doctor devoted nearly all of his spare time to writing long historical novels in the style of Sir Walter Scott—novels that he was convinced would make his reputation. It wasn't to be. In 1888, Holmes reappeared in A Scandal in Bohemia, a short story in Strand Magazine. And this time, its hero took an immediate hit and Conan Doyle's life would never be the same. 1. The typical features of Sherlock Holmes were all EXCEPT   A. rational.   B. sociable.    C. intelligent.    D. cunning. 2. Which of the following is NOT true about Conan Doyle and his family?   A. He came from a middle-class family.    B. They led a hard life in Edinburgh.   C. His father was addicted to drinking.    D. His mother had received little education. 3. How did Conan Doyle feel about his first visit to London?   A. It was horrible.    B. It was pleasant.   C. It was awful.    D. It was memorable. 4. We can infer from the last paragraph that   A. the more calluses a person has, the more professional he would be.   B. writers often base their writing on personal experiences.   C. Conan Doyle has gone through a period of hardship on his way to success.   D. inspiration was very important for a person to create something. 5. Conan Doyle's short story "A Scandai in Bohemia" has proved to be __ at last.   A. successful    B. powerful    C. ridiculous    D. frustrating 【文章概要】 本文描述了柯南道尔的生平及创造福尔摩斯的过程。首段分析柯南道尔作品中福尔摩斯的特征;第2-3段介绍柯南道尔的生平及家庭背景;末段讲述了他的成名过程。 【答案解析】 1.[B]细节判断题。考查福尔摩斯的人物性格特征,定位到第l段。第1段描写福尔摩斯是一个总是拿着卷曲烟斗、嗜好古柯碱、善于推理和伪装的一个 人,因此A、C、D选项都是对福尔摩斯这一人物特征的描绘,而选项B (社交广的)并未在文中提及,本题是逆向选择题,因此选项B是答案。 2.[D]细节判断题。考查柯南道尔的家庭背景,定位到第3段。本段提到柯南道尔出生在一个中产阶级家庭但是生活很不容易,也对他的父亲进行了介绍。但是对于他的母亲文章只提到柯南道尔给其

  • 2011年英语专四阅读模拟题(4)

    从哪些方面影响人们的生活;第7段表明了作者的看法.一味追求高效率的科技也许会使人们丧失比时间更宝贵的 东西。 【答案解析】 1.[C]细节判断题。根据corporate executives定位到第2段。从每个人的回答“没有,正好相反”可推断C正确;公司经理们的回答和接下来讲到的时间更长,压力更大,更不耐烦等等可 知他们要强调的是科技给他们带来的负面影响,故A、B、D都可排除。 2.[B]细节判断题。从第3段可知A中的free是文中liberate的同义替换,故A不选;第3段说到网络生活开始奴役我们。但并不是说网络一代变成了技术的奴隶,故B错误,为正确答案;从Instead 可推知,技术专家们

  • 2011年英语专四阅读模拟题(5)

    It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife. However little known the feelings or views of such a man may be on his first entering a neighborhood, this truth is so well fixed in the minds of the surrounding families, that he is considered the rightful property of some one or other of their daughters. "My dear Mr. Bennet," said his lady to him one day, "have you heard that Netherfield Park is let at last?" Mr. Bennet replied that he had not. "But it is," returned she; "for Mrs. Long has just been here, and she'told me all about it." Mr. Bennet made no answer. "Do you not want to know who has taken it?" cried his wife impatiently. "You want to tell me, and I have no objection to hearing it." This was invitation enough. "Why, my dear, you must know, Mrs. Long says that Netherfield is taken by a young man of large fortune from the north of England; that he came down on Monday in a chaise and four to see the place, and was so much delighted with it, that he agreed with Mr. Morris immediately; that he is to take possession before Michaelmas, and some of his servants are to be in the house by the end of next week." "What is his name?" "Bingley." "Is he married or single?" "Oh! Single, my dear, to be sure! A single man of large fortune; four or five thousand a year. What a fine thing for our girls! " "How so? How can it affect them?" "My dear Mr. Bennet," replied his wife, "how can you be so tiresome! You must know that I am thinking of his marrying one of them." "Is that his design in settling here?" "Design! Nonsense, how can you talk so! But it is very likely that he may fall in love with one of them, and therefore you must visit him as soon as he comes." "I see no occasion for that. You and the girls may go, or you may send them by themselves, which perhaps will be still better, for as you are as handsome as any of them, Mr. Bingley may like you the best of the party." 1. The sentence "... a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife" means that   A. a single man who is financially stable needs a wife.   B. a single man without money needn't a wife.   C. women want to get married to financial stable men.   D. once man becomes rich, he must want to get a wife. 2. According to the passage, the young man, Mr. Bingley, is believed to have all the following characteristics EXCEPT   A. rich.    B. gentle.    C. single.    D. generous. 3. From the conversation between Mr. and Mrs. Bennet, we can conclude that Mrs. Bennet   A. wanted to tell her husband something about their new neighbor.   B. wanted to get acquainted with their new neighbor.   C. wanted to persuade her husband to see the young man.   D. asked her husband's permission to visit the new neighbor. 4. At the end of the passage, Mr. Bennet sounded __ toward his wife's proposal.   A. hostile    B. indifferent    C. delighted    D. annoyed 5. What is the tone of the passage?   A. Satirical.    B. Humorous.    C. Critical.    D. Unclear. 【文章概要】 本文描述了面对新来的邻居,Mrs.Bennet是如何试图说服自己的丈夫去会见的。文章首段介绍了人们普遍公认的婚姻观:凡是有钱的单身汉,总想娶位太太;第2段到最后一段详尽描绘了Mrs.Bennet试图说服他丈夫去会见新邻居的情景。 【答案解析】 1.[A]句意理解题。文章首句提到,一个有钱的单身汉,总需要一位妻子,故选项A符合题意。 2.[B]细节判断题。考查Mr.Bingley的性格特征,从Mrs.Bennet与Mr.Bennet的对话中可以得知,Mr.Bingley是 个富有、大方的单身汉。选项A、C、D都是对这些特征的描述,本题为逆向选择题,要求选出不符合Mr.Bingley性格特征的一项,故答案为8。 3.[C]细节判断题。文中Mrs.Bennet与Mr.Bennet谈话目的就是希望丈夫能去拜访新的邻居从而为她的某个女儿创造机会。故选C。 4.[B]观点态度题。根据文章最后一段可知,Mr.Bennet对太太的提议无动于衷并打趣说让她自己带着女儿去,或许Mr.Bingley在晚会上最喜欢她。因此选项B符合题意。 5.[A]全文基调问题。本文的作者用讽刺的语言,向我们描绘了一幅母亲试图为自己女儿创造一段姻缘的场景。因此选项A符合题意。