2011年高考题

1.(2011全国卷II)19. It was a nice meal,______ a little expensive.
A. though B. whether C. as D. since

答案:A

2.(2011北京卷)29. ______ volleyball is her main focus, she’s also great at basketball.
A. Since B. Once C. Unless D. While

答案:D

3.(2011上海卷) 36. If a lot of people say a film is not good, I won’t bother to see it, or I’ll wait ______ it comes out on DVD.
A. whether B. after C. though D. until

答案:D

4.(2011上海卷) 37. The police officers in our city work hard ______ the rest of us can live a safe life.
A. in case B. as if C. in order that D. only if

答案:C

5.(2011江西卷)29. Please call my secretary to arrange a meeting this afternoon, or ______ it is convenient to you.
A. whenever B. however C. whichever D. wherever

答案:A

6.(2011浙江卷)4. One Friday, we were packing to leave for a weekend away ______ my daughter heard cries for help.
A. after B. while C. since D. when

答案:D

7.(2011福建卷)33.It was April 29, 2001 ______ Prince William and Kate Middleton walked into the palace hall of the wedding ceremony.
A.that B.when C.since D.before

答案:B

8.(2011四川卷)4. Frank insisted that he was not asleep ______ I had great difficulty in waking him up.
A. whether B. although C. for D. so

答案:B
9.(2011四川卷)6. As it reported, it is 100 years ______ Qinghua University was founded.
A. when B. before C. after D. since

答案:D

10.(2011辽宁卷)25. No matter how ______, it is not necessarily lifeless.
A. a desert may be dry B. dry a desert may be
C. may a desert be dry D. dry may a desert be

答案:B

11.(2011辽宁卷)29. He had no sooner finished his speech ______ the students started cheering.
A. since B. as C. when D. than

答案:D

12.(2011陕西卷)17.The new stadium being built for the next Asian Games will be ______ the present one.
A. as three times big as B. three times as big as
C. as big as three times D. as big three times as

答案:B

13.(2011天津卷)5. ______ regular exercise is very important, it’s never a good idea to exercise
too close to bedtime.
A.It B. As C.Although D.Unless

答案:C

14.(2011陕西卷)19. ______ all of them are strong candidates, only one will be chosen for the post.
A. Since B. While C. If D. As

答案:B

15.(2011山东卷)28. He had his camera ready ______ he saw something that would make a good picture.
A. even if B. if only C. in case D. so that

答案:C

16.(2011重庆卷)30.To show our respect, we usually have to take our gloves off ______ we are to shake hands with.
A.whichever B.whenever
C.whoever D.wherever

答案:C

17.(2011湖南卷)33 Jack wasn’t saying anything, but the teacher smiled at him ______ he had done something very clever.
A .as if B. in case C. while D. though

答案:A