5.(2011•江苏卷)A

We know the famous ones—the Thomas Edisons and the Alexander Graham Bells —but what about the less famous inventors? What about the people who invented the traffic light and the windshield wiper(雨刮器)?Shouldn’t we know who they are?

Joan Mclean think so. In fact, Mclean, a professor of physics at Mountain University in Range, feels so strongly about this matter that she’s developed a course on the topic. In addition to learning “who”invented”what”, however, Mclean also likes her students to learn the answers to the”why” and ”how” questions. According to Mclean,”When students learn the answers to these questions, they are better prepared to recognize opportunities for inventing and more motivated to give inventing a try.”

So,just what is the story behind the windshield wiper? Well,Mary Anderson came up with the idea in 1902 after a visit to New York City.The day was cold and stormy, but Anderson still wanted to see the sights ,so she jumped aboard a streetcar. Noticing that the driver was struggling to see through the snow covering the winshield,she found hersefe wondering why there couldn’t be a buolt-in devic for cleaing the window. Still wondering about this when she returned home to Birmingham, Alabama, Anderson started drafting out solutions. One of her ideas, a lever(操作杆)on the inside of a vehicle that would contral an arm on the outside, became the first windshield wiper. Today we benefit from countless inventions and innovations,It’s hard to imagine driving without Garrett A.Morgan’s traffic light. It’s equally impossible to picture a world without Katherine J.Blodgett’s innovation that makes glass invisible, Can you picture life without clear windows and eyeglasses?

56.By mentionong “traffic light”and “windshield wiper”,the author indicates that countless inventions are .
A.beneficial,because their inventors are famous
B. beneficial,though their inventors are less famous
C.not useful, because their inventors are less famous
D. not useful, though their inventors are famous

57.Professor Joan McLean’s course aims to_____.
A. add colour and variety to students’ campus life
B. inform students of the windshield wiper’s invention
C. carry out the requirements by Mountain University
D. pre[are students to try theie own invention

58.Tommy Lee’s invention of the unbreakable umbrella was _________. A. not eventually accepted by the umbrella producer B. inspired by the story behind the windshield wiper C. due to his dream of being caught in a rainstorm D. not related to Professor Joan McLean’s lectures

59. Which 0f the following can best serve as the title of this passage? A How to Help Students to Sell Their Inventions to Producers? B How to Design a Built-in Dervice for Cleaning the Window? C Shouldn’t We Know Who Inventd the Windshield Wiper? D Shouldn’t We Develop Invention Courses in Universities? 56. B 推理判断题。根据第一段内容结合下文可推断,作者提到交通信号灯、雨刮器等发明,是想说无数的发明对人类十分有益,虽然它们的发明者没有太大的名气。

57. D 细节理解题。根据第二段最后一句可知,John McLean教授开设这门课程的目的就是让学生有足够的准备去尝试自己发明东西。

58. B 细节理解题。根据第三段内容可知,Tommy Lee发明的“不会折断的雨伞”就是受到了雨刮器背后的故事的激励。

59. C 主旨大意题。通读全文可知,文章的第一段就是主题段,特别是第一段最后一句充分体现了作者想要表达的心声,接下来的内容都是围绕第一段展开并为第一段服务的。