5. 2005·江苏卷 完形填空

On May 27, 1995, our life was suddenly changed. It happened a few minutes past three,  36   my husband, Chris, fell from his horse as it  37   over a fence. Chris was paralyzed (瘫痪) from the chest down,   38   to breathe normally. As he was thrown from his horse, we entered into a life of  39   with lots of unexpected challenges( 挑战). We went from the "haves" to the “have-nots". Or so we thought.    40   what we discovered later were all the gifts that came out of   41   difficulties. We came to learn that something  42   could happen in a disaster . All over the world people   43   Chris so much that letters and postcards poured in every day. By the end of the third week in a    44   center in Virginia, about 35,000 pieces of  45   had been received and sorted.

As   46  , we opened letter after letter. They gave us   47   and became a source of strength for us. We used them to  48   ourselves. I would go to the pile of letters marked with "Funny" if we needed a  49  , or to the "Disabled" box to find advice from people in wheelchairs or  50  in bed living happily and  51  .

These letters, we realized, had to be shared. And so   52   we offer one of them to you.

Dear Chris,

My husband and I were so sorry to hear of your  53   accident last week. No doubt your family and your friends are giving you the strength to face this   54   challenge. People everywhere are also giving you best wishes every day and we are among those who are keeping you   55  .

Yours Sincerely,

Nancy Reagan

36.A.since B.before C. when D.while

37. A. walked B. climbed C. pulled D. jumped

38. A. able B. unable C. suitable D. unsuitable

39. A. disability B. possession C. convenience D. experience

40. A. So B. For C. Or D. Yet

41. A. sharing B. separating C. fearing D. exploiting

42. A. terrible B. similar C. wonderful D. practical

43. A. wrote for B. cared for C. hoped for D. sent for

44. A. medical B. postal C. experimental D. mental

45.A. news B. paper C. equipment D. mail

46. A. patients B. a family C. nurses D. a group

47. A. effect B. effort C. comfort D. explanation

48. A. encourage B. express C. control D. treat

49. A. cry B. laugh C. chat D. sigh

50. A. much B. never C. even D. seldom

5l. A. bitterly B. fairly C. weakly D. successfully

52. A. here B. there C. therefore D. forward

53. A. driving B. flying C. running D. riding

54. A. technical B. different C. difficult D. valuable

55. A. nearby B. close C. busy D. alive

答案  36.C  37.D  38.B  39.C  40.D  41.A  42.C  43.B  44.A  45.D  

46.B  47.C  48.A  49.B  50.C  51.D  52.A  53.D  54.C  55.D