4. 2005·山东卷 完形填空

My sister and I grew up in a little village in England. Our father was a struggling ___36___, but I always knew he was ___37___. He never criticized us, but used ___38___ to bring out our best. He’d say,” If you pout water on flowers, they flourish. If you don’t give them water, they die. ” I ___39___ as a child I said something ___40___ about somebody, and my father said, “___41___ time you say something unpleasant about somebody else, it’s a reflection of you. ” He explained that if I looked for the best ___42___ people, I would  get the best ___43___. From then on I’ve always tried to ___44___ the principle in my life and later in running my company.

Dad’s also always been very ___45___. At 15, I started a magazine. It was ___46___ a great deal of my time, and the headmaster of my school gave me a ___47___: stay

in school or leave to work on my magazine.

I decided to leave, and Dad tried to sway me from my decision, ___48___ any good father would. When he realized I Had made up my mind, he said, “Richard, when I was 23, my dad ___49___ me to go into law. And I’ve ___50___ regretted it. I wanted to be a biologist, ___51___ I didn’t pursue my ___52___. You know what you want. Go fulfill it. ”

As ___53___ turned out, my little publication went on to become Student, a national ___54___ for young people in the U. K. My wife and I have two children, and I’ d like to think we are bringing them up in the same way Dad ___55___ me.

36. A. biologist B. manager  C. lawyer D. gardener

37. A. strict  B.honest      C.special      D.learned

38. A. praise      B.courage     C. power      D. warmth

39. A. think  B. imagine      C. remember     D. guess

40. A. unnecessary     B. unkind      C. unimportant        D. unusual

41. A. Another  B.Some  C. Any    D. Other

42. A. on  B. in  C. at      D. about

43. A. in case  B. by turns       C. by chance    D. in return

44. A. revise      B. set        C. review           D. follow

45. A. understanding  B. experienced      C.serious      D. demanding

46. A. taking up  B. making up  C. picking up     D. keeping up

47. A. suggestion  B.decision     C. notice  D. choice

48. A. and  B.as  C. even if      D. as if

49. A. helped      B.allowed        C. persuaded  D. suggested

50. A. always  B.never  C. seldom  D. almost

51. A. rather      B.but  C.for    D. therefore

52. A. promise  B.task     C. belief  D. dream

53. A. this  B.he  C. it  D. that

54. A. newspaper  B. magazine  C. program     D. project

55. A. controlled  B. comforted     C. reminded       D. raised

答案  36.C   37.C  38.A  39.C  40.B  41.C  42.B  43.D  44.D  45.A  

46.A  47.D  48.B  49.C  50.A  51.B  52.D  53.C  54.B  55.D