10. 2005·安徽卷 完形填空

I did very badly at school. My headmaster thought I was   36   and when I was 14 he said, “You’re never going to be   37   but a failure.” 

After five years of   38   jobs, I fell in love with a very nice middle-class girl. It was the beat   39   that could have happened to me. I   40   ! wanted-to do something positive (积极地) with my life because I wanted to prove to   41   that what people said about me was   42 . Especially her mother, who had said to me, “Let’s   43   it, you’ve failed at everything you’ve ever done.”  So I tried hard with my  44   and went to college. My first novel (小说)   45   while I was at college. 

After college I taught during the   46   in high schools and attended evening classes at London University,  where I got a   47   in history. I became a lecturer at a college and was thinking of   48   that job to write full time   49   I was offered a part-time job at Leeds University. I began to feel proud of myself —   50   was a working-.class boy who’d   51   school early, now teaching at the university 

My writing career (职业) took off when I discovered my own style. Now I’m rich and   52  , have been on TV, and met lots of film stars.   53   what does it mean? I   54   wish all the people that have put me down had  55  : “I believe in you. You’ll succeed.”

36. A. bright B. useless C. simple D. hopeful

37. A. anything B. something C. everything     D. nothing

38. A. low B. poor C. good D. useful

39 A. support B. happiness C. surprise D. thing

40. A. admitted B. decided C. planned D. told

41. A. me B. them C. her D. it

42. A. wrong B. right C. stupid D. faulty

43. A. see B. know C. understand D. face

44. A. experiment B. practice C. writing D. composition

45. A. came on B. came in C. came out D. came back

46. A. day B. night C. month D. year

47. A. graduation B. pass C. degree D. success

48. A. giving in B. giving back C. giving out D. giving up

49. A. while B. if C. when D. or

50. A. there B. here C. it D. that

51. A. left B. attended C. changed D. graduated

52. A. tired B. calm C. nervous D. famous

53. A. And B. But C. However D. Well

54. A. just B. exactly C. so D. very

55. A. praised B. said C. answered D. advised

答案  36.B   37.A  38.B  39.D  40.B  41.C  42.A  43.D  44.C  45.C  

46.A  47.C  48.D  49.C  50.B  51.A  52.D  53.B  54.A  55.B