新概念英语第二册语法精粹:交际用语 - 约会
来源:互联网|2012年09月28日 17:00

九、Making an Appointment(约会)

A.Making an appointment:
1、Are you free this afternoon?
2、How about tomorrow evening?
3、Shall we meet at 7:00 at the gate of the cinema?
4、When will you be able to see us?
5、What time can I call on you?
6、Will you be at home next Sunday?
7、Don't forget to come to my birthday party.

B.Responses:
1、Tomorrow evening will be all right.
2、Yes, I'll be free then.
3、No, I won't be free then, but I'll be free next Wednesday.

【专项训练】

1、—Good morning, I'd like to see Mr. Baker, please.
—Mr. Baker is quite busy. ______.
A.You can't see him B.You won't be able to see him
C.I'm afraid you won't be able to see him today. D.Please come next time.

2、—Will you be able to come to see us sometime next month?
— ______.
A.I believe yes B.I don't hope so C.I won't be able to D.I'm afraid not

3、—When will you be free this month, Mr. Smith?
— ______, maybe we'll be free next Sunday.
A.Let me be B.Let me see C.I'm afraid D.Think it over

4、—What time can I call on you?
—Any time this evening will be ______.
A.OK B.right C.good D.free

5、—I'm sorry to say that I can't come to your party tonight.
— ______? Haven't we agreed on?
A.What is it B.What is it now C.How is it D.What do you think

6、—I have an appointment with Mr. Black. My name is John Brown.
—Ah, yes, your appointment is at 4:15. ______, please, Mr. Brown?
A.Wait a minute B.May you wait C.Can you wait a minute D.Take it easy

7、—I'm sorry to keep you waiting.
—Oh, not at all. I ______ here only a few minutes.
A.have been B.had been C.was D.will be

8、—I'll come back tomorrow evening at nine. Can you meet me at the airport?
— ______.
A.All right B.All right. Nice to see you C.OK, wait for me D.All right. See you then

9、—Will you be at home next Sunday?
— ______
A.Yes, but why? B.No, never mind. C.Not at all. D.Yes, of course not.

10、—Don't forget to come to my birthday party tomorrow.
— ______.
A.I don't B.I won't C.I can't D.I haven't

(后设答案,大家不要偷看哦,(*^__^*) 嘻嘻……)

KEYS

1. C 2. D 3. B 4. A 5. C 6. C 7. A 8. D 9. A 10. B

相关热点: 初中英语口语主题新概念英语动词短语

您感兴趣的课程有优惠啦,快去看看:
15
点赞
收藏
分享:
挑错
 
猜你喜欢

请输入错误的描述和修改建议,非常感谢!

错误的描述:

修改的建议:
展开导航
我的收藏
我的课程
TOP