新概念英语第二册语法精粹:交际用语 - 邀请
来源:互联网|2012年09月26日 18:00

八、Invitations(邀请)

A. Invitations:
1、Would you like to come to my birthday party?
2、Will you be able to come to my birthday party?
3、I'd be very glad if you would come to my birthday party.
4、Can you fix a time for a picnic?
5、Are you free tomorrow? What (How) about having a picnic?
6、Won't you come with me?
7、You will come to have dinner with me, won't you?

B. Responses:
1、I'd be glad to, thank you.
2、It's very kind of you to invite me.
3、I'd like to, but I'm too busy.
4、Thank you for your kind invitation, I will.
5、I'm afraid not. I will have to look after my sick mother.
6、I'm sorry, I can't. Thank you very much.

【专项训练】

1、—Would you like to come around for a meal on my birthday?
—Oh, yes. Thank you very much. ______
A.When is your birthday? B.What day is your birthday?
C.When were you born? D.What time is your birthday?

2、—Have you got anything to do tomorrow?
— ______.
A.Yes, a lot of B.No, I won't be busy C.Certainly have D.Oh, that's a pity

3、—Would you like to come to the cinema, Frank?
— ______ I have to do my homework.
A.I don't, I'm afraid. B.I can't, I'm afraid. C.I'm sorry. D.Oh, pity!

4、—Helen, I'd be glad if you would come and have tea with us on Friday.
— ______.
A.I try to go B.Many thanks for your kind invitation, I will
C.I am very busy D.I must go

5、—How about going to "Grand" for dinner?
— ______. It's a long time since we had a good meal.
A.well
B.That sounds like a good idea
C.Thank you
D.But I'm too busy

6、—Do you have to go? Can't you stay and have a meal?
— ______ I really think I must be off now.
A.I'd love to, but B.Yes, I must
C.No, I don't have to but D.Yes, I can, but

7、—Would you like to come to the party tomorrow?
— ______.
A.I'd like B.I like it C.I'd like to D.I'd like it

8、—Will you be able to come and see us on Friday?
— ______. I will have to work.
A.I believe yes B.I don't hope so C.I won't be able to D.I'm afraid not

9、—Shall I call for you or will you call for me?
—You'd better call for me, ______?
A.can you B.OK C.really D.would you

10、—Would you like to come to dinner tonight?
—I'd like to, ______ I'm too busy.
A.and B.so C.as D.but

(后设答案,大家不要偷看哦,(*^__^*) 嘻嘻……)

KEYS

1. B 2. B 3. B 4. B 5. B 6. A 7. C 8. D 9. B 10. D

相关热点: 初中英语口语主题新概念英语

8
点赞
收藏
分享:
挑错
 
猜你喜欢
 
发表评论
2个人发表评论
发表评论
文明评论 理性发言
最新评论
加载更多评论

请输入错误的描述和修改建议,非常感谢!

错误的描述:

修改的建议:
展开导航
我的收藏
我的课程
TOP